Odmrażanie gastronomii

przez Jacek (0 komentarzy)

Pół miesiąca temu rozluźniono przepisy i gastronomia zaczęła znowu pracować, z pewnymi obostrzeniami. Teraz możemy chodzić już bez maseczek. Jak sytuacja wygląda obecnie? 

 

W lokalach gastronomicznych wciąż musi być zachowana odległość między stolikami. Nadal trzeba też dezynfekować ręce i stoliki najczęściej, jak tylko się da. Co jednak foodtruckowców cieszy bardziej, to, że można organizować zgromadzenia do 150 osób, z zachowaniem rygoru sanitarnego.

Co dalej?

Kolejnymi etapami będzie zapewne podnoszenie kolejnych limitów, jeśli chodzi o liczbę osób. Każdy z nas marzy o ponownym otwarciu sal koncertowych, czy imprez masowych. Jeżeli liczba nowych zachorowań będzie się zmniejszać pewnie możemy liczyć na takie kroki jeszcze w te wakacje. 

 

A co, jeśli sytuacja się powtórzy i korona lub inny wirus zaatakuje ponownie? Na razie nie możemy się przygotować na taką okoliczność. Dobrze by było, aby wyposażyć nasze lokale czy trucki w zapas maseczek, czy rękawiczek. Wybierając te drugie pamiętajmy, że pracownikom przydadzą się lepsze, chociażby nitrylowe. Nie warto na nich oszczędzać. 

 

Wracając do dnia dzisiejszego - pierwsze zloty foodtruckowe już wystartowały, co nas bardzo cieszy. Miejmy nadzieję, że wkrótce się na nich zobaczymy. Z chęcią spotkamy się z foodtruckami wpisanymi w naszą Bazę, a także z tymi, które dopiero w Bazę się wpiszą! 

 

Wróć

Dodaj komentarz

Prosimy dodać 2 i 9.
nie przegap tego

przez Jacek (0 komentarzy)

Bądź premium

Pakiet VIF (Very Important Foodtruck) daje szereg dodatkowych możliwości, dzięki którym Twój foodtruck stanie się bardziej widoczny w Internecie, a także na Facebooku, czy Instagramie.

przez Jacek (0 komentarzy)

#wspieramgastro

Szybko rozwijająca się fala #wspieramgastro już na zawsze będzie nam się kojarzył z koronawirusem, który opanowała nasz świat na początku 2020 roku. Początki hasztaga sięgają pierwszych dni kwietnia tego roku i w ciągu niecałego miesiąca otagowano tak prawie 3000 zdjęć. I dotknął on także tematu foodtrucków.

przez Jarek (0 komentarzy)

Wyposażenie Foodtrucka, krótka checklista przed otwarciem

Niezbędna checklista przed otwarciem pierwszego Foodtrucka. Tutaj zebraliśmy listę najbardziej potrzebnego wyposażenia każdego debiutującego Foodtrucka. Dodatkowo szanujemy Twój czas, więc przybliżone ceny sprzętu wrzucamy zaraz przy nazwie produktu, żeby można było jeszcze szybciej stworzyć poglądowy budżet.

przez Jarek (0 komentarzy)

Marketing na kółkach

Jak zadbać o klientów będąc właścicielem niewielkiego foodtrucka? I jak dobrze szukać wśród wielu takich samych ofert na rynku gastronomicznym. Nieważne czy szukasz cateringu na dowóz czy otwierasz pierwszą przyczepkę z hot dogami. W tym artykule po krótce opisaliśmy trzy kroki do sworzenia pomysłu na własne "ja".